RC-Monster Forums  
RC Monster

Go Back   RC-Monster Forums > Questions and Answers > Pre Sales Questions

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Battery Tray for LST2
Old
  (#1)
timmyt101
RC-Monster Stock
 
Offline
Posts: 2
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix AZ
Battery Tray for LST2 - 10.28.2010, 12:15 AM

Does either the 45x168 or the 50x150 fit correctly on a stock LST2? Would like to do as little modifications as possible. Thanks.
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
nitrostarter
RC-Monster Brushless
 
nitrostarter's Avatar
 
Offline
Posts: 3,156
Join Date: Jul 2005
Location: Gramercy, LA
10.28.2010, 06:45 PM

What is the size of your lipos?

Where are you mounting it to the chassis?

I would suggest the doing the FOC, remove the 2 speed, and remove the mechanical brakes. You can also remove the servos in front of the tranny. This will allow you to mount the battery tray in front of the transmission for a better balance.

Both trays you listed will require you to drill holes in the chassis to fasten it down.


N. Rustler conversion
  Send a message via AIM to nitrostarter  
Reply With Quote
Old
  (#3)
tashpop
RC-Monster Aluminum
 
Offline
Posts: 641
Join Date: Aug 2007
Location: lake conroe area, tx
10.29.2010, 06:11 AM

where are you mounting the batteries? i have mine currently in front pointing long ways front to back but they sit high to clear the gearbox and stuff.


Current Projects
CEN GST Mgm 22418
castle 1717
6s lipo

Losi Aftershock
Infinite 160a esc
Motor Not sure yet

Last edited by tashpop; 10.29.2010 at 06:13 AM.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
timmyt101
RC-Monster Stock
 
Offline
Posts: 2
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix AZ
11.01.2010, 10:47 PM

Havn't bought the batteries yet. Would like to mount in the front for the balance. I've already done the FOC and ordered the single speed hub. Will remove the servos & mechanical brakes. Was hoping one of RCMonster's trays would fit the shorter LST2 chasis without mods. Thanks for the replies.
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
JAILBIRD
RC-Monster Carbon Fiber
 
Offline
Posts: 170
Join Date: Aug 2008
11.02.2010, 05:57 AM

The 50 x 150 fits without any mods. There is a notch on the underside to clear the chassis brace in the front. Check this thread on another forum. Page 2 has some good pics of the mounted tray.

http://hdrcvideos.com/forums/viewtopic.php?f=42&t=19659

-JB
   
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



RC Monster




Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com