RC-Monster Forums  
RC Monster

Go Back   RC-Monster Forums > Questions and Answers > General Questions

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
New Turnigy 5s Lipo a dud!
Old
  (#1)
naynay12
RC-Monster Carbon Fiber
 
Offline
Posts: 55
Join Date: Jan 2009
New Turnigy 5s Lipo a dud! - 03.07.2010, 05:42 AM

After half a run with my new turnigy 5s 20c 5000mah lipo from hobbyking all of a sudden i lost 80% power and have realised that cell number 3 is a dud.(reading 0.00V now).I have tried charging it and the cell charges to say 3.5V,while the other cells are at 4.2.Then a few hours later the cell is empty.So im wondering if anyone can tell me how to remove that cell and make it 4s.
Or someone can buy it off me for a small fee...or someone can remove the dead cell for me,and i will pay a small fee,including postage to anyone in australia..
Here are some pics,i was going to get rid of the cell myself,until i came accross this weird configuration.
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
naynay12
RC-Monster Carbon Fiber
 
Offline
Posts: 55
Join Date: Jan 2009
03.07.2010, 05:48 AM

pics of lipo:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMGP3609.jpg
Views:	650
Size:	36.2 KB
ID:	8628   Click image for larger version

Name:	IMGP3611.jpg
Views:	636
Size:	23.0 KB
ID:	8629  
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
kevinlambchops
RC-Monster Stock
 
Offline
Posts: 19
Join Date: Mar 2010
04.18.2010, 04:16 AM

i have a turnigy 3s 30c 5000 mah battery from hobbyking and its working fine for me so far. i hope this does not happen to me. good luck trying to figure how to do that becuase i am still pretty new to lipo and dont know much about it.


:)
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
BrianG
RC-Monster Admin
 
BrianG's Avatar
 
Offline
Posts: 14,609
Join Date: Nov 2005
Location: Des Moines, IA
04.18.2010, 04:34 AM

I had that happen to a 5s 5Ah Turnigy pack as well. Cell 1 would charge up, but then self-discharge itself. No amount of balancing helped. I ended up getting a 2s pack and using one of the cells to replace the bad cell in the 5s pack and it has been fine ever since.

Yeah, it kinda sucks, but that's the gamble when getting such cheap packs.

Last edited by BrianG; 04.18.2010 at 04:35 AM.
  Send a message via Yahoo to BrianG Send a message via MSN to BrianG  
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



RC Monster




Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com