RC-Monster Forums  
RC Monster

Go Back   RC-Monster Forums > Support Forums > Novak

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old
  (#16)
NovakTwo
Senior Strategist
 
Offline
Posts: 383
Join Date: May 2007
11.14.2008, 12:52 PM

Our Tech Staff prefers to answer customer application questions directly. The quickest way to get help is to email charlie@teamnovak.com .

Often the techs have follow-up questions for the customer, so they require direct access rather than going thru me. I, personally, am not qualified to answer technical queries.


Novak Electronics, Inc.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
JThiessen
RC-Monster Brushless
 
JThiessen's Avatar
 
Offline
Posts: 2,436
Join Date: Nov 2005
Location: Edmonds WA
11.14.2008, 01:07 PM

Glad to see that you are actually still here NovakTwo. I was apparently misinformed about your where abouts.


Losi 8T 1.0, Savage Flux - XL style, LST XXL, Muggy, 3.3 E-Revo Conversion and sitting outside 425hp, 831 Tq Dodge Ram Turbo Diesel. It SMOKES
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
xtownrc
RC-Monster Stock
 
xtownrc's Avatar
 
Offline
Posts: 2
Join Date: Dec 2008
Location: Xenia, OH
12.10.2008, 04:45 PM

I just got done putting together a Demo RC8 for our shop with the Tekno conversion and the Novak HV Pro 4.5 with 2 LRP 3600 NiMH. At first we had the Elektri-Clutch on there and thought that might be messing up the feedback the motor was sending the ESC, but I replaced that with a pinion gear and I still have the same problem. It will go at very lower speeds for a couple of seconds then will either take off and cut out or will just cut out. LiPo Mode is off. One of our suppliers is looking into the issue for us at Novak to see if they can get answers and faster. They also said they have other customers having similar issues.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
NovakTwo
Senior Strategist
 
Offline
Posts: 383
Join Date: May 2007
12.10.2008, 05:52 PM

Quote:
Originally Posted by xtownrc View Post
I just got done putting together a Demo RC8 for our shop with the Tekno conversion and the Novak HV Pro 4.5 with 2 LRP 3600 NiMH. At first we had the Elektri-Clutch on there and thought that might be messing up the feedback the motor was sending the ESC, but I replaced that with a pinion gear and I still have the same problem.

It will go at very lower speeds for a couple of seconds then will either take off and cut out or will just cut out. LiPo Mode is off. One of our suppliers is looking into the issue for us at Novak to see if they can get answers and faster. They also said they have other customers having similar issues.
You can contact charlie@teamnovak.com with questions about Novak products.


Novak Electronics, Inc.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
xtownrc
RC-Monster Stock
 
xtownrc's Avatar
 
Offline
Posts: 2
Join Date: Dec 2008
Location: Xenia, OH
12.11.2008, 02:27 PM

I've somewhat fixed the problem. I am still having some issues with reverse, but I think that's the 27mHz AM radio I have. I took the rotor out of the motor and shot some air in the motor to clean it out and put the rotor back in. When I put the rotor back in it didn't seem to align correct by itself because of the magnets so I placed the rotor in the motor cap first and then put the rotor back in, it took a few wiggles to get it all the way set back in. Then I tightened down the cap screws, and I think this was key, I did it evenly one turn, one screw, a little then the next to get that cap on as straight as possible. I tried to torque them all the same by hand as best I could. It seemed like the loud clicking noise that it was making before was totally gone. The rotor turned very smoothly and quiet for the most part. I put it all back together and as long as I stay close to the receiver with my weak radio, everything seems to work great. I'll get a new radio and let you know if all problems are gone.

I'll send Charlie an email and let him know.
   
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



RC Monster




Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com