RC-Monster Forums  
RC Monster

Go Back   RC-Monster Forums > Support Forums > CORR Trucks - Slash, SCRT10, etc.

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old
  (#31)
E-Revonut
RC-Monster RC8T
 
E-Revonut's Avatar
 
Offline
Posts: 2,554
Join Date: Jan 2008
Location: Syracuse, New York (Camillus)
05.12.2011, 04:53 PM

Done some more testing today. Ran it with the Eagle Tree, max amp draw was 80amps.

My one concern when building this was the clicker for the front and my testing so far confirmed this was a concern. I originally had it locked up but tried loosening it a little to get less front brake, decided I didn't like it and tightened it back up. However I didn't bottom out the spring when I tightened it up, just until it stopped clicking and then a little more. I just came in because I lost front wheel drive, thought that I stripped a diff cause the clicker is only supposed to let it slip under braking....WRONG! The plastic teeth where half stripped and allowed it to slip even under acceleration. A little CA took care of this though.


RC-Monster RC8T 1515 2.5D/MMM/5s RC-M 4500mah
SC10 MMPro 13.5T 2s NeuEnery 5000mah
RC18T Mamba 25/5400kv 2s lipo + 6s NiMh
   
Reply With Quote
Old
  (#32)
bruce750i
RC-Monster Aluminum
 
bruce750i's Avatar
 
Offline
Posts: 971
Join Date: Feb 2008
05.12.2011, 05:43 PM

By by clicker. How long can those little plastic teeth last anyways. That sucks, Mike needs to make a metal one.
   
Reply With Quote
Old
  (#33)
rootar
RC-Monster Titanium
 
rootar's Avatar
 
Offline
Posts: 1,803
Join Date: Aug 2005
Location: arkansas
05.13.2011, 02:54 AM

mine with all the power you can put in it tekin 4.5 and hyperion G3 2s 6500vx.

I still gotta rebuild the shocks, put an esc in there. prolly a mmp for right now (keep my spare rx8 as my spare), put my 17mm hubs on, and then i gotta break it in.


Last edited by rootar; 05.13.2011 at 02:57 AM.
   
Reply With Quote
Old
  (#34)
rootar
RC-Monster Titanium
 
rootar's Avatar
 
Offline
Posts: 1,803
Join Date: Aug 2005
Location: arkansas
05.13.2011, 04:44 PM

well the revo 17mm adapters are bust these are the NewEra ones i had,


i KNOW these will work when drilled out to 6mm and the wont get sloppy becasue you still use the stock axle nut to pinch them. But stupid me i either gave mine away i guess because i cannot find them for the life of me........ been looking for hours.
   
Reply With Quote
Old
  (#35)
rootar
RC-Monster Titanium
 
rootar's Avatar
 
Offline
Posts: 1,803
Join Date: Aug 2005
Location: arkansas
05.13.2011, 04:48 PM

or i could use these http://www.rc-monster.com/proddetail.php?prod=flm21160 but i really like all my cars having the same wheel wrench.
   
Reply With Quote
Old
  (#36)
rootar
RC-Monster Titanium
 
rootar's Avatar
 
Offline
Posts: 1,803
Join Date: Aug 2005
Location: arkansas
05.13.2011, 04:59 PM

found another option, these are Proline 17mm rear adpaters for their Protrac 2wd setup, these will garuntee the offset is correct but they still need drilled to 6mm (no big deal).



local shop has these instock so i may grab these up if i never find my new era ones i had.
   
Reply With Quote
Old
  (#37)
JoFreak
RC-Monster Carbon Fiber
 
JoFreak's Avatar
 
Offline
Posts: 447
Join Date: Feb 2009
Location: Munich
05.13.2011, 05:09 PM

Just sent a request to AKA if/when there will be adapters for the sc10 4x4.
Reply pending...

Maybe wo should get Mike to make them, he surely could react a lot faster than the bigger companies.
   
Reply With Quote
Old
  (#38)
bruce750i
RC-Monster Aluminum
 
bruce750i's Avatar
 
Offline
Posts: 971
Join Date: Feb 2008
05.13.2011, 06:52 PM

Why does the 4x4 instruction book only specify motors by turn count? The 2wd book had both kv and turns? Feels like they are pushing crappy 6 minute ROAR motors for this thing.
   
Reply With Quote
Old
  (#39)
rootar
RC-Monster Titanium
 
rootar's Avatar
 
Offline
Posts: 1,803
Join Date: Aug 2005
Location: arkansas
05.13.2011, 11:18 PM

i gotta say that that tekin scx4 4.5t (about 5000kv) on that big hyperion 2s is a NASTY combo ,its as fast as any of my 8th scales, runs stone cold, and i can run 12-13 at race pace on our big track on a little track ive ran it for 30+ on one pack. Definetly a setup to look into!
   
Reply With Quote
Old
  (#40)
lucias
RC-Monster Aluminum
 
lucias's Avatar
 
Offline
Posts: 516
Join Date: Jan 2008
Location: Boise, ID
05.16.2011, 05:49 PM

How do you think the sc10 handles compared a SCRT or SCTE?
   
Reply With Quote
Old
  (#41)
E-Revonut
RC-Monster RC8T
 
E-Revonut's Avatar
 
Offline
Posts: 2,554
Join Date: Jan 2008
Location: Syracuse, New York (Camillus)
05.16.2011, 06:37 PM

I haven't had it on a track yet due to the non stop rain here. I've only seen a slash 4x4 and a Jammin on the track once and there where no other SC trucks to compare to, it was two guys that don't race so it's hard to judge esspecially when the only other thing on the track where 1/8 truggies and buggies


RC-Monster RC8T 1515 2.5D/MMM/5s RC-M 4500mah
SC10 MMPro 13.5T 2s NeuEnery 5000mah
RC18T Mamba 25/5400kv 2s lipo + 6s NiMh
   
Reply With Quote
Old
  (#42)
bruce750i
RC-Monster Aluminum
 
bruce750i's Avatar
 
Offline
Posts: 971
Join Date: Feb 2008
05.17.2011, 10:56 AM

I've had mine to the track and it was very smooth! I ran the 1410 SCT system with fan over esc configuration on 2 and 3s. 3s 3000 got me 9:50 of run time in a 10min race. 19/93? Lipos were tricky to install and extract rapidly.
   
Reply With Quote
Old
  (#43)
rootar
RC-Monster Titanium
 
rootar's Avatar
 
Offline
Posts: 1,803
Join Date: Aug 2005
Location: arkansas
05.17.2011, 04:05 PM

Mine is very very responsive (i love it), if your not a decent driver it might be a bit of a handful. It jumps very well also.
   
Reply With Quote
Old
  (#44)
rootar
RC-Monster Titanium
 
rootar's Avatar
 
Offline
Posts: 1,803
Join Date: Aug 2005
Location: arkansas
05.21.2011, 12:43 AM

the Proline protrac 17mm hubs work great youll need some extra shims and be sure to get the rears all the way around. I drilled them out and shaved the stock drive pins down just a hair (too long to fit in the slot). They are the EXACT right offset and work great.
   
Reply With Quote
Old
  (#45)
E-Revonut
RC-Monster RC8T
 
E-Revonut's Avatar
 
Offline
Posts: 2,554
Join Date: Jan 2008
Location: Syracuse, New York (Camillus)
05.24.2011, 12:58 AM

Quote:
Originally Posted by Bondonutz View Post
Do you have a scale, can you post RTR weight plz.

THX
Sorry for the delay, had some personal issues to deal with. Weighed it today. SC10 4x4, CRC 5600mah 65C 2s, MMP, 1410 1Y, 7955TG, proline bowtie SC M4, and a SC10 RTR body, oh....and a Spektrum 3100 rx and PT weighed in at 6lbs 2oz


RC-Monster RC8T 1515 2.5D/MMM/5s RC-M 4500mah
SC10 MMPro 13.5T 2s NeuEnery 5000mah
RC18T Mamba 25/5400kv 2s lipo + 6s NiMh
   
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



RC Monster




Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com